No pa je minila tudi Franja 2013 in to uspešno in brez poškodb.

Letošnje Franje smo se udeležili Damjan, Boštjan in Zvone. Že pri odhodu iz Novega mesta smo se odločili, da bomo štartali povsem iz ozadja. Za takšno odločitev je botroval predvsem firbec kako izgleda vožnja povsem zadaj, predvsem pa da preverimo kako je z varnostjo in živčnostju v pozadini. Lahko rečem, da je vožnja zadaj popolnoma drugačna od tistega prerivanja v sredini, ko ne veš kdaj bo kdo tebe ali pa ti drugega spravil po tleh. Praktično ni zaviranja, nategovanja….

Smo pa imeli manjšo smolo saj je Boštjan na Tržaški ulici predrl gumo in ker smo bili praktično že tako zadnji med kolesarji smo ob ponovnem kolesarjenju zapadli v redni promet. Zato smo morali upoštevati vse cestno prometne predpise (samoforje, prehode,..) in ker ni bilo ponekod več niti redarjev smo posledično temu zgrešili še cesto za Horjul. K sreči so nas dekleta ob cesti ponovnu usmerila v pravilno smer.

Ker je Boštjan po defektu na polno vlekel smo že kmalu ujeli prve zaostale kolesarje in jih do vrha Suhega Dola kar veliko tudi prehiteli. Po krajšem postanku in okrepčilu na okrepčevalnici  je bilo prav lušno naljevati pot saj je sledila dolina in že kmalu spet malčka v Škofji Loki. Tam smo srečali kar nekaj znancev s katerimi smo potem družno nadaljevali kolesarjenje proti Ljubljani.

Večino časa smo imeli takšen pogled na Boštjana (od zadaj).
Rezultati res niso bili vrhunski tam okoli 3:18, smo bili pa prav vsi veseli in zadovoljni da smo maraton izpeljali brez padcev.