Malo za gušt s Pece

 

Vedno se zgodi nekaj, kar človeka potegne, če prav si je mislil, da tega pa on že ne bo počel… S tišlerjem Jožetom, sva v hladnem sobotnem jutru, naložila kolesa in se odpeljala v ne najbližji Petzen na Avstrijskem Koroškem. “Mtb paralelni slalom bo”, je rekel Kalči, ” taku na izi, bolj za druženje gre”. Itak je šlo za druženje pred štartom, potem pa na “pas mater”. Ko pištola poči gre na polno in potem kolker zmoreš in znaš in seveda je veliko odvisno tudi od žereba, saj ta določi katerega žrebca boš dobil za nasprotnika. In pod Peco so se zbrali tudi najboljši DH in Enduro vozniki iz Slovenije, vključno z Vidom Peršak.

Pravila enostavna. Dve vožnji, enkrat po modri in enkrat po rdeči progi, kdor zmaga gre naprej. Izi ko pasulj, sam bremze pust na miru. Moj žreb je bil kar ok, le da je imel nasprotnik “spike” gume, to so tiste z žebljički in rezultat je bil znan, že pred štartom… Jožetov nasportinik sicer ni imel žebljičkov na gumah, je pa bil državni prvak v DH, Aleš Virtič. Še dobro, da Tišler ni vedu kdo je, sicer pa ga je premalgal v tretji vožnji za pol dolžine prve feltne. Sledile so si vožnje in Dolenc je napredoval do polfinala, vendar ga je v zadnji vožnji zbil nasprotnik, mu poškodoval kolo, strgal hlače (glih tolk, da ni bogastvo ven padlo) in pustil posledice na rami in stegnu, zato je bil prisiljen odstopiti. Škoda, toda to je tekma, pa naj bo namenjena za svetovni pokal ali pa za prijetno druženje mtb kolesarjev.

Od samega rezultata je bolj pomembno, da sva preživela lepo aktivno soboto na kolesu, spoznala nove ljudi in navezala nove kontakte. Videla, da se da tudi z majhnimi sredstvi narediti veliko za promocijo mtb in pa najbolj pomembno, pokazala, da se dolenjska siva barva preliva v bolj opazno.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.