Vsake toliko Zverinice načrtujemo tudi kakšen dogodek, ki ne vključuje koles, pa se tega nato niti ne držimo vsi 🙂 Malce za šalo, malce zares – na neko precej leno nedeljo, ki je obljubljala dela prost ponedeljek, smo se dogovorili za nekoliko bolj formalno, a zato nič bolj resno snidenje v planinski koči na Miklavžu. Da se preštejemo, da si pogledamo oči, da naglas izmenjamo ideje, želje ter pričakovanja, da vidimo kam nas pelje, da zastavimo vizijo. Recimo temu zbor članov ali zbor Zverinic 🙂

Ker smo kolesarsko društvo, se nam je zdelo primerno, da se zberemo v družbi koles, a nam je vremenska napoved sprva grozila z dežjem, zaradi česar smo že nameravali druženje prestaviti, nato pa nas praktično zadnji trenutek obvestila o suhem vremenu. Ah, čemu bi zavlačevali in komplicirali? Dogovarjanje tolikšne skupine vedno privede do določenega usipa, pa vendar nas na Miklavžu ni manjkalo prav veliko.

Tisti, lačni kolesa in družbeno-koristno usmerjeni so se zbrali v Cerovem Logu in jo proti Miklavžu mahnil peš ali v družbi kolesa kar po Laški poti in jo spotoma očistili kar nekaj kubičnih metrov vej ter drugega odpadnega lesa, kar je lepo razvidno s spodnjega videoposnetka ter fotografij. Drugi, ta dan malo manj olimpijsko razpoloženi, pa smo se k stični točki odpravili z drugega konca.

Tri-urno zasedanje smo pričeli s čajem ter nadaljevali z odličnim pasuljem, dobro okrepčani pa tekom konstruktivne debate tudi zadovoljno ugotovili, da smo na “isti strani”. V letošnji koledar smo ali pa še bomo včrtali kar nekaj ciljev, ki kolesarja navdahnejo z optimizmom ter pozitivizmom, nekaj pa tudi takšnih, podkrepljenih z duhom zdrave tekmovalnosti.

Za zaključek nam je Padalc pripravil izčrpno in duhovito prezentacijo o njegovem petdnevnem kolesarskem potovanju po Karnijskih Alpah, ob čemer so marsikoga od navzočnih zasrbele noge. Sklenili smo, da bo takšnih ter podobnih podvigov še več tudi v bodoče in da se bomo v še večjem številu dobivali tudi na delovnih akcijah s kakršno je ekipa na kolesih začela dopoldan. Slednja je sadove svojega dela žela že takoj po zaključku formalnega dela druženja 🙂

Spremljajte nas tudi v bodoče preko naše spletne ali Facebook strani 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja