Sem v nedeljo gledal objave na FB in vsi so bili nekje v naravi, … “Oooo, kako lepa zimska idila”, … “Prvi sneg je pobelil bregove”, … “Tudi po snegu se da s kolesom”, … V kolesarskem društvu Zverinice se ni dogajalo nič podobnega. No, tudi mi smo bili sredi snežne idile (ki se je ponoči sicer ne vidi), vendar brez koles med nogami ali na ramah. Tokrat so bila prisotna le v besedah in mislih. Silvestrovanje, ali bolje rečeno žur ob koncu leta se je letos odvil v koči naših “prijateljev” iz lovske družine Gabrje. Koča se nahaja na pol poti med Miklavžem in Gospodično na Gorjancih. Lična dnevna soba z mizami in klopmi, stene polne priznanj in ostankov ulovljenih živali, kamin, majhna kuhinja in prostorna terasa…

Za razliko od lanskega leta, pa ne da bi bilo slabo, smo se odločili, da bomo letos sami poskrbeli za pijačo, jedačo in dobro voljo. Žar majster Marko je s svojim zelenim jajcem pripravljal odlične steake in hamburgerje, drug žar majster Martin pa je obračal zelenjavo in lepinje…vrhunsko in pred vsem okusno. V notranjosti bajte pa je ob izbranih vrstah piva in vina, potekal bogat kulturni program… Lično oblečeni člani društva smo najprej spremljali multi-medijsko predstavo, nastalo na osnovi preteklega leta in jo je Franček skup dal, sledile so recitacije, plesne točke posameznikov in skupin, ki so se vrstile na plesišču in tudi kak šanson (to je tisto, ko ne veš čisto natančno, kaj je hotel nastopajoči povedat) je bil na repertoarju. Druščina je mirno sedela na stolih, ter klopeh in budno spremljala dogajanje na odru… Res bogat večer je bil za nami in le žal vam je lahko, če niste člani našega društva.

Na letošnje dogajanje smo povabili tudi nekaj gostov, ki so na razne načine bolj povezani z društvom. Iz sosedovega kurnika so prišle kokice, ki slišijo na ime PankKura. Sej so se obnašal kulturno, ampak kokodakanje je še vedno kokodakanje… Počaščeni smo bili tudi z MTB galaktičnim obiskom z Gorenjske. Gospod je prišel v kontrolo, če vse delamo tako kot je treba, saj je inštruktor, vodnik, snovalec prog in še in še. Pričakoval smo tudi nekaj temnopoltega, vendar je očitno bilo prehladno za obisk. Bo pa Branko prišel  drugič ko bo bolj toplo.

Vsako leto, tradicionalno podelimo tudi nagrado nekomu, ki je zaznamoval preteklo leto. Letos smo izjemoma podelili celo dve nagradi. Nagrajenca določa 3 (z besedo, tri) članska komisija, ki jo sestavljajo: Marko Fabjančič, Piči Miki in Komarac. Prve je bil deležen Luka, ki je prejel priznanje “MTB Awards Pink Bike 2017” za “Shuttle driver of the year”. Luka je letos malo manj fural je pa zato več šatlal in zato zdaj zasluženo nosi ta naziv. Druga nagrada je pripadla Marku, ki je sicer iz kurnika, vendar z eno nogo v Zverinah. Prejel je nagrado za generalno 3. mesto SloEnduro, v kategoriji Master 1. Plakate z njegovim podpisom lahko dobite v našem servisu (5 EUR). Čestitke obema!

Nova sezona je na obzorju in Padalc vam sporoča, da je v soboto delovna akcija v Skill parku.

1 thought on “Več kot …, lepši smo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja