Zima je tak čudovit letni čas. Vse je pobeljeno in čisto, razen ob odjugi ko vse teče in otroci se veselo dričajo po najbližjih bregovih. Za tiste, ki pa so nam kolesa bližja kot smuči ali sani, pa ta letni čas ni najbolj pri srcu. Vendar, kjer je volja in ideja, tudi sneg ni ovira.

Novo mesto razpolaga s čudovitim koloparkom »Pump trackom«, ki je v večini leta polno zaseden. Otroci in malo manj otroci na poganjalčkih, skirojih, rolkah in seveda kolesih ga v popoldanskih urah drgnejo dolgo v večer. Pozimi pa park sameva. V kolesarskem društvu Zverince smo prišli na idejo, da asfaltno stezo počistimo in jo, ne glede na malo nižje temperature tudi preizkusimo. Na kolesih seveda. Preko družbenih omrežij smo objavili dogodek in pričakovanja niso bila visoka. Le koliko je takih zanesenjakov, ki bi v snegu skakali in »pumpali« v nizkih temperaturah in snegu. Vendar ob objavljeni uri so ti zanesenjaki, kar pričeli kapljati. Vsak je najprej privlekel lopato, pa čelado in na koncu še kolo. Fantje so pribremzali iz društva Pank Kura, Bajk Doktor, KD Rajd in seveda Zverinic. Čeprav je bilo snega za skidat kar nekaj, se je hitro pokazala proga, ki je bila čudovit kontrast na zasneženem travniku pod Tušem. In na naše veselje se je prikazalo še sonce.

Vožnje so se vrstile. En za drugim smo preizkušali do kod se lahko nagnemo v bandi in koliko držijo zavore na mokrem asfaltu. Koliko je potrebno dobiti hitrosti, da uspešno in dovolj visoko preskočiš grbino in s tem izvabiš, aaaaaa od gledalcev… Padci? Seveda, tudi to sodi zraven pri tem športu, le da so bilo pristanki malo bolj mokri in mehki kot poleti. Tisti taboljši, ki bolj obvadajo, so izvajali trike na kolesih, se vozili po zadnjem in prvem, ter poskakovali kot da imajo mevle v rit. Mi stari ateti pa smo lovili sapo po treh prevoženih krogih. Sej bo kmalu pomlad in z njo tudi kondicija pride nazaj.

Vse je bilo potrebno tudi ustrezno arhivirati. GoPro kamere so skoraj standardna oprema kolesarja, fotoaparat pa ima že vsak mobilni telefon. Nastali so bolj in manj posrečeni posnetki povprečnežev in tudi nekaj odličnih tistih, ki imajo dober uč. Vse je seveda objavljeno na FB profilih Pump track Novo mesto in KD Zverinice in pa Youtube profilu Boštjana Frantar, ki je odlično posnetke zmontiral. Na koncu je pa je bilo potrebno izgubljeno vlago tudi ustrezno nadomestiti. Če niste bili zraven, nič bat, boste pa naslednjič, saj se sneg ne da in ne da odgnati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja