Utrinek z gorskega kolesarjena v Saalbachu v Avstriji

Jesen je za nas kolesarje najlepši del leta, zato sem se letos odločil, da se pridružim skupinici desetih kolesarjev, ki se je prve dni septembra v organizaciji MTB Galaxy za tri dni tokrat podala v Saalbach, evropsko prestolnico športov v naravi.

Na pot smo se odpravili s kombijem s pripeto prikolico za kolesa, ter še z enim avtomobilom. Vreme je kmalu pokazalo svoje zobe, tako da smo v hudih nalivih po petih urah vožnje končno prispeli na cilj, in se namestili v udobnih apartmajih, ki jih je upravljala prijazna lastnica.

Naslednji dan se je začelo zares…Kljub slabemu vremenu smo se polni pričakovanj odpravili na odlično urejene kolesarske proge, različnih težavnostnih stopenj. Ker pa nesreča pri športih na prostem nikoli ne počiva, sem kmalu začutil močne bolečine v vratu, tako, da sem le stežka normalno kolesaril. Kolegi so kmalu opazili moje težave, zato so me karseda solidarno in tovariško počakali vsakih nekaj sto metrov. Nikakršnega nerganja, nestrpnosti in pritoževanja nisem začutil, kaj šele slišal.

Vodnika (oba Marjana, Zver in Grah), sta izmenoma vozila za menoj, me spodbujala, ter mi prijateljsko delila nasvete, kako naj vozim po bregu navzdol, da bom imel čim manj težav.
Tako je minil prvi dan, na srečo brez resnih padcev in drugih nevšečnosti, le kolesa so bila na hudih preizkušnjah, saj so tereni v Saalbachu dokaj zahtevni.

Opazil sem, da so se mi obrabile zavorne ploščice, saj je kolo pri zaviranju grdo škripalo, zato se mi je takoj, ko smo se vrnili v apartmaje, kolega Blaž ponudil, da mi gre iskat nove, z avtom v mesto, v tamkajšnjo odlično založeno kolesarsko trgovino. Na srečo je našel prave, in z Vodnikom Marjanom Grahom sta mi jih nemudoma namestila na bicikel.
Čeprav se pred kolesarjenjem nismo poznali, so se moji novi kolegi izkazali za prave, nesebične tovariše. Kapo dol…

Zadnja dva dneva sta bila čudovita, saj nas je na progah božalo toplo jesensko sonce in nam ponujalo krasne panoramske razglede v dolino in bližnjo okolico.
Ker so bile moje bolečine prehude za soočanje z zahtevnimi izzivi na progah, sem zadnji dan izkoristil za ogled Saalbacha in bližnjega Hinterglemma, prijatelji pa so se še zadnjič podali na še neprevožene proge.

Proti večeru smo se odpravili proti domu, polni nepozabnih vtisov in doživetij.
Kljub mojim težavam sem bil srečen, da sem se izleta udeležil, saj sem poleg prelepe avstrijske narave spoznal deset čudovitih ljudi…Še bom šel, ko bom spet zdrav…
Go out. Face the elements and experience nature.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja