Tako kot vsako leto, smo tudi letos imeli Zbor krdela. Člani društva smo se dol usedli kar v posebni sobi pivnice Kralj Matjaž. Odličen ambijent, še boljše pivo in besede so stekle tako, da je bilo treba govorce »nazaj držat«.

Prečesali smo preteklo sezono, ki je bila zelo bogata. Število članov se je povečalo in v veselje nam je, da pred vsem tistih – aktivnih z idejami in voljo. Prešteli smo skupne ture: 2x Saalbach, Peca, Cerkno, Maribor, Grožnjan, Ajdovščina, odličen podaljšan spomladanski vikend v Posočju. Domačih, pred in po-šihtarskih na lokalne kuclje, Gorjance, Sotesko in Gače sploh šteli nismo. Izvedeni šoli Mello velo in delavnica skokov v Skill parku, v soorganizaciji z BikeGalaxy iz Ljubljane,  delavnice na pump tracku in udeležbe na SloEnduro dirkah. Poletna srečanja pod imenom »Ob četrtkih furam Skill park« in kar nekaj  akcij z lopato in motorko,  doma in pri sosedih. Sodelovanje z Zavodom za šport Nm in KS Regarča vas. S slednjo in MoNm smo izvedli drugo fazo projekta Skill park, ki je dobil nekako končno podobo, vsaj kar se tiče težavnostnih ovir in lesenih objektov. Na koncu leta pa seveda obvezno silvestrovanje v lovski koči na Gorjancih. Mi je rekel en bajker, da je življenje kot rolca wc papirja. Bolj gre proti koncu, bolj hitro se odvija… In res imam občutek, da je vsako leto krajše in  ima vedno manj vikendov. Mogoče se pa to zdi samo meni, ker sem že pred leti srečal Abrahama.

Namen zbora krdela je bil tudi narediti načrt za tekoče leto. In idej je ku toče… Zagotovo pa nameravamo letos spomladi v Leogang, jeseni pa v Italijo. Skoraj obvezen bo obisk DH WC v Mariboru in flow traila na Peci ni prevozilo še kar nekaj novih članov. Odvila se bo spomladanska in jesenska šola gorskega kolesarjenja Mello velo in nadaljevalna šola v Skill parku. Domači kuclji so pa tako in tako vedno oblegani, poleti in pozimi.

V povojih sta dva projekta na Gorjancih, trenutno še skrita očem javosti… Vzdrževalne delovne akcije v Skill parku in lokalnih trailih, kjer bi radi potegnili kako novo »špuro« stare pa malo »zabelili«. Za letošnje leto, se je izoblikovala lepa skupina sedmih nadobudnih tekmovalcev, ki se nameravajo resno preizkusiti v SloEnduro in Enduro4fun dirkah. V načrtu so otroške kolesarske delavnice, ki bi potekale 2x tedensko na pump tracku in Skill parku, v zimskih dnevih pa v šolski telovadnici. Še naprej ostajajo četrtkova druženja v Skill parku, kot poletna stalnica. V septembru pa kolesarski vikend pod Gorjanci, za katerega prav tako še ne izdamo podrobnosti. Izdamo lahko le, da bo na voljo šatl in testna kolesa Mondraker… aja, pa štartne številke so že tudi pripravljene.

Čeprav je letošnja zima,  zelo ugodna in smo se v snegu že kar nafurali , večina vendarle pričakuje prve zvončke in trobentice. Nekaterim dolge gate in štrikane rokavice žal ne pomagajo, adrenalin imajo pa pod pouštrom skrit. Sicer pa, kam bi pa prišli, če bi vsi tudi pozimi furali. Taki nori smo samo nekateri.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja