Stric, kaj boste pa vi pili?

Smo en dan uletel trije rilci direkt z Gorjancev u gostilno na zaslužen pir. Pride kelnerca, midva z Nejcem naročiva, Padalc pa se je nekaj obiral in ga kelnerca vpraša:,

»Stric, kaj boste pa vi pili?«

Huronski smeh seveda, komentar strica Padalca, pa raje ne bom navedel, ker take prispevke berejo tudi taki, ki še niso pomolili nosu čez 18 let. To, da sva si ga z Nejcem privoščila, pa ni treba pravit in tudi »stric Padalc« se že lepo prijema.

Ko drvimo po trailu navzdol, zamaskirani v fullface, goggle in v opletajoče majice, ni razločiti koliko sivih las ima kdo na glavi. Hitrost, spretnost in »kohones« so relativni, zato se »strici«  kar dobro skrivamo med mlajšimi rajderji. Le na koncu včasih kdo od nepoznanih, debelo pogleda, ker  presenečen  zagleda moker obraz »starejšega občana«. Še posebej je zanimivo na kaki enduro dirki, za katere so nekateri mnenja, da so namenjene samo  »tahitrim«. Zagotavljam vam, da uživam toliko kot vsi ostali, če ne še bolj.

No, opazka »starejši občan«  je večkrat na sporedu med skupnimi furami in seveda je čisto na mestu. V primerjavi z večino, nekateri res že dišimo na starejše občane. Vendar pa je za vse nas; mlajše tako kot malo starejše, mtb skoraj način življenja. Ko z mislimi nismo v službi, pri družini in vsakodnevnih obveznostih, tuhtamo kam bomo šli za vikend furat in kako bomo to ženi povedal 😊. Bajk je za večino, ne samo hobi in razvedrilo, ampak ventil skozi katerega se sproščajo stres in pritiski načina življenja, ki nam je vsiljen. V gozdu smo pa enakih misli… kako skočit tisti double, ne da bi se sesipal 😊. Brcanje v klanc nas ohranja v telesni kondiciji, čeprav dolgih vzponov nihče preveč ne mara in nam je ljubši šatl, gondola ali žičnica… In to velja za mlade in starejše občane. V današnjem digitalnem svetu socialnih omrežij, katerega se žal težko ognemo, je bivanje v naravi pravi balzam. Opazovati kako spomladi zeleni gozd, kako si cvetlice iščejo pot iz zemlje, kako ptiči čivkajo v krošnjah,… ti pa ležiš na mami zemlji in razmišljaš, da bo treba trail pošejpat, ker je zima naredila svoje. Neprecenljivo, za ostalo pa poskrbi…

Hvaležen sem Bogu, da nisem »starejši občan« v glavi. Da imam še vedno dovolj idej, energije in volje, da počnem kar počnem. V veselje mi je opazovati »omladince« polne načrtov in zagnanosti. Če smo jim »starejši občani« pri tem pokazali alternativo, smo vsaj v enem delu izpolnili naše poslanstvo, čeprav v klanc pljučka malo škripajo in v mislih kričimo:, »Shut up legs«.

3 thoughts on “Stric, kaj boste pa vi pili?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja