Napovednik: Začetna MTB delavnica (24. in 25. 4. 2021)

Zverinice organiziramo MTB delavnico, kjer se naučite pravilnega ter varnega rokovanja in vožnje gorskega kolesa, pravil obnašanja ter osnovnih trikov, ki vam bodo olajšali vožnjo po tehnično razgibanih terenih.

Ker se zavedamo, da mora biti vožnja gorskega kolesa zabavna, je tudi sama delavnica prirejena zabavi na kolesu in s tem bolj sproščenemu pristopu k športu. Delavnica je namenjena večinoma z odraslim in otrokom različnih profilov, od izkušenih mačkov do samoukov z nekaj leti v sedlu in popolnih začetnikov. Cilj tečaja je približati ljudem občutek za flow, tekoče gibanje na kolesu, ki vodi v večji občutek varnosti in večje užitke na kolesu. Zagovarjamo pozitiven pristop brez primerjanja, tekmovanja, ipd, zato na tečajih poudarjamo iskanje dobrega občutka na biciklu, ne hitrost in doseganje nekih mejnikov, npr. odpeljati X skok ali drop, doseči nek čas…

Štartamo vedno z osnovami, ki nam delajo vsem probleme, tudi najbolj izkušenim. Osnovni položaj, uravnoteženo držo na biciklu potem postopno prenašamo v prakso, zraven pa dodamo še kakšno napredno tehniko, odvisno od predznanja. Predvideno je, da oddelamo po 3-4 srečanja po dve uri in pol do tri oz. po potrebi tudi več. V prvi rundi obdelamo osnovne nastavitve bicikla (ergonomija in varnost), nato štartamo na ravni površini (npr. parkirišče, lepa makadamska pot, položen travnik). Po tem nadaljujemo na lahek teren (npr. skill park, pumptrack) in na koncu vse skupaj prenesemo v prakso na trejlu. Če ostane čas lahko dodamo še kakšne skoke, bunny-hop, ipd. Vmes se veliko snemamo in skupaj gledamo posnetke, popravljamo, ponavljamo vaje.

 

Informacije

Trajanje

2 dni.

Termini

Sobota in nedelja (24. – 25. 4.), v primeru ustrezne sprostitve Covid-19 ukrepov.

Lokacija

Skill park Zverinice, Pump track in okoliški traili.

Zbirno mesto: Bar Regrčan, Regrča vas ob 10:00

Aktivnost

Gorsko kolesarjenje (MTB, e-MTB).

Mentor

Delavnici bo vodil Žiga Učakar, ki se že cca. 20 let ukvarja s tovrstnim izobraževanjem.

Zahtevnost

Lahka/osnovna oz. začetna zahtevnost.

Oprema

Hardtail (kolo s prednjim vzmetenjem) ali polno vzmetno kolo, električno MTB kolo, kolesarske rokavice in čelada. Obvezne so široko-profilirane gume.

Primernost

Za vse gorske kolesarje z željo po novih znanjih kolesarjenja na enoslednicah in po razgibanem naravnem terenu, za vse željne druženja in pridobivanja kvalitetnih kolesarskih veščin.

Velikost skupine

Največ 8 udeležencev.

Cena

Redna cena: 88 €/osebo.

Akcijska cena za prvih 24 potrjenih udeležencev: 59 €/osebo.

Cena za člane KD Zverinice: 49 €/osebo.

Hrana

V ceni je vključen 1 obrok/dan.

Za ostalo hrano in pijačo poskrbi vsak udeleženec sam.

Prijava

Izpolnjeno prijavnico pošljite na elektronski naslov [email protected].

Prijavnica

3 thoughts on “Napovednik: Začetna MTB delavnica (24. in 25. 4. 2021)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja