10 let KD Zverinice v fotografiji

Kot ste morda v zadnjem obdobju že zaznali, Kolesarsko društo Zverinice letos praznuje prvo dekado obstoja. 12. marca 2013 ga je formalizirala njegova ustanovna zasedba, neuradni začetki Zverinic pa segajo še nekoliko dlje v preteklost.

Skozi to obdobje, sta se format in smer delovanja društva večkrat spremenila, cilj in vizija pa sta vseskozi ostala enaka. S svojim zgledom, pozitivnim odnosom in delovanjem v družbi, smo preko marsikaterega uspešnega projekta (Pump Track, Skill park, množica tečajev, fur in dirk, tudi na nacionalnem nivoju, ter gradnja in vzdrževanje gorsko-kolesarskih poti, je le nekaj izmed njih) pomagali dvigniti priljubljenost (predvsem gorskega) kolesarstva na Dolenjskem in ga postaviti na povsem drug nivo.

Na prvi pogled težko dojamemo, da gre sploh za isto društvo, a vsaka od transformacij posebej nas je pripeljala do točke, kjer smo danes. Strinjamo se lahko, da brez duhovnih vodij, ki so društvo vodili preko marsikatere prepreke, ter požrtvovalne vojske nesebičnih članov, ki je v vse te projekte vložila stotine ur prostovoljnega dela, ne bi bilo mogoče. Zato si lahko le želimo, da bi svoje poslanstvo imeli možnost izvajati še dolgo.

Ob tej priložnosti, smo letošnji jubilej obeležili s postavitvijo fotografske razstave na novomeškem Glavnem trgu, preko katere smo skušali zajeti delčke obdobja, ki se ga spominjamo.

Vabljeni k ogledu! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja