Napovednik: MTB delavnica: Osnovna (20. in 21. 5. 2023)

V kolesarskem društvu Zverinice že tradicionalno, vsako pomlad, organiziramo vikend delavnice gorskega kolesarjenja. Namenjene so tako odraslim kot otrokom različnih profilov, od izkušenih mačkov do samoukov z nekaj leti v sedlu in popolnih začetnikov.

Cilj tečaja je preko začetnih tehnik in osnovnega položaja osvojiti tekoče gibanje na kolesu, ki vodi v večji občutek varnosti in večje užitke na kolesu. Na tečajih poudarjamo iskanje dobrega občutka na biciklu, ne hitrost in doseganje nekih mejnikov, npr. odpeljati X skok ali drop, doseči nek čas…

Štartamo vedno z osnovami, ki nam delajo vsem probleme, tudi najbolj izkušenim. Osnovni položaj, uravnoteženo držo na biciklu potem postopno prenašamo v prakso, zraven pa dodamo še kakšno napredno tehniko, odvisno od predznanja. Tečaj je zasnovan kot vikend delavnica štirih sklopov po 2-3 ure. V prvi rundi obdelamo osnovne nastavitve bicikla (ergonomija in varnost), nato štartamo na ravni površini (npr. parkirišče, lepa makadamska pot, položen travnik). Potem nadaljujemo na lahek teren (npr. skill park, pumptrack) in na koncu vse skupaj prenesemo v prakso na trailu. Vmes se tudi kaj posnamemo in skupaj gledamo posnetke, popravljamo, ponavljamo vaje.

Zagovarjamo pozitiven pristop brez primerjanja, tekmovanja, ipd. Glede na infrastrukturo in predznanje potencialnih tečajnikov predvidevamo izvesti vikend varianto s štirimi sklopi – dopoldanski in popoldanski v soboto in nedeljo, oziroma dvakrat po dve-tri ure v soboto in podobno v nedeljo. Prvi dan oddelamo parking in pumptrack, eventuelno skill park, v nedeljo pa furamo nek trail, ki ga lahko dvakrat trikrat ponovimo in povežemo znanje. Če ostane čas lahko dodamo še kakšne skoke, bunnyhop, ipd.

Osnovne informacije

Trajanje 2 dni, po 2-3 ure
Datum in čas dogodka 20. 5. in 21. 5. 2023 ob 9h
Lokacija Zverinice MTB Skill park in okoliški traili
Zborno mesto Parkirišče pri Zverinice MTB Skill park
Aktivnost Gorsko kolesarjenje (MTB, e-MTB)
Zahtevnost osnovna/lahka oz. začetna – primerno za vse gorske kolesarje z željo po novih znanjih kolesarjenja na enoslednicah in po razgibanem naravnem terenu in za vse željne druženja, ter pridobivanja kvalitetnih kolesarskih veščin
Velikost skupine do 7 udeležencev na inštruktorja

Obvezna oprema

  • izpravno gorsko kolo (hard tail, trail, enduro, AM), z grobo profiliranimi plašči,
  • kolesarska čelada,
  • zaščitna oprema,
  • rezervna zračnica,
  • hrana in pijača.

Cena in prijava

  • Cena za udeležence, ki niso člani KD Zverinice: 99 €
  • Cena za člane KD Zverinice (poravnana članarina): 69 €

V ceni je vključen 1 obrok/dan. Za ostalo hrano in pijačo poskrbi vsak udeleženec sam.

Plačilo poravnate na TRR KD Zverinice najkasneje dva dni pred začetkom delavnice.

Vsak udeleženec delavnice je odgovoren za svojo varnost in svoja dejanja. Obvezna je uporaba kolesarske čelade, dolžni pa ste tudi  poskrbeti  za varno in tehnično brezhibno kolo. KD Zverinice skrbi za vodenje po izbrani trasi in organizacijo delavnice, NE prevzema pa odgovornosti za kakršnokoli osebno poškodbo ali poškodbo lastnine. Ko bomo vozili skupaj, se bomo obnašali primerno in ne bomo namerno uničevali narave ali ogrožali pohodnikov in drugih kolesarjev. Kolesari v skladu s svojimi zmogljivostmi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja