Napovednik: MTB delavnica z Vidom Peršakom (6. in 7. 5. 2023)

Med Zverinice prihaja mlada legenda slovenskega endura. Vid Peršak (web, IG, FB) je v tem trenutku zagotovo najboljši in najhitrejši slovenski enduro tekmovalec, z bogatimi izkušnjami furanja in poučevanja tehnik vožnje. Poleg svoje kompletnosti in vsestranskosti, je Vid predvsem edinstvena osebnost, ki navdušuje ljudi okoli sebe s svojo preprostostjo in dostopnostjo. Ob zadostnem številu udeležencev, se nam bo pridružil še prvi slovenski MTB olimpijec Primož Štrancar (FBIG), ki ima bogate izkušnje z dirkanjem in treniranjem, saj je med drugim tudi vodja EWS ekipe Orbea FOX Factory Team.

Osnovni poudarek delavnice bo na tehnikah vožnje oziroma “furanja”. Učili in popravljali bomo predvsem napake, ki jih počnemo pri zahtevnejših spustih in naprednejših elementih vožnje. Delavnica je namenjena mladim in odraslim, ki že imajo izkušnje z vožnjo po zahtevnejših terenih in bi si želeli naučiti naprednejših tehnik vožnje, popraviti položaj na kolesu in izboljšati svojo vožnjo. Vabljeni so vsi od izkušenih mačkov do samoukov, z nekaj leti v sedlu. Cilj tečaja je ozavestiti svoje napake, jih popraviti in spoznati kje, ter kako se lahko izboljšamo, da bo naše gibanje na kolesu bolj tekoče. Posledice tečaja bomo čutili na večjem občutku varnosti, dobrem počutju in večjih užitkih ob furanju.

Vikend delavnica se bo izvedla v štirih sklopih in sicer, dopoldanski in popoldanski sklop v soboto ter nedeljo. Prvi dan preverimo osnove in takoj nadaljujemo s piljenjem posameznih tehnik vožnje. V nedeljo nadgrajujemo in povezujemo v soboto pridobljeno znanje. Če ostane čas, dodamo še skoke, bunnyhop, ipd.

Osnovne informacije

Trajanje 2 dni, po 3-4 ure
Datum in čas dogodka 6. 5. in 7. 5. 2023 ob 9h
Lokacija Zverinice MTB Skill park in okoliški traili
Zborno mesto Parkirišče pri Zverinice MTB Skill park
Aktivnost Gorsko kolesarjenje (MTB, e-MTB)
Zahtevnost nadaljevalna oz. napredna
Voditelj Vid Peršak (in Primož Strancar)

Obvezna oprema

  • izpravno gorsko kolo (hard tail, trail, enduro, AM), z grobo profiliranimi plašči in disk zavorami,
  • kvalitetna gorsko kolesarska čelada (enduro, AM…),
  • zaščitna oprema,
  • rezervna zračnica,
  • hrana in pijača.

Cena in prijava

  • Cena za udeležence, ki niso člani KD Zverinice: 109 €
  • Cena za člane KD Zverinice (poravnana članarina): 79 €

Plačilo poravnate na TRR KD Zverinice najkasneje dva dni pred začetkom delavnice.

Vsak udeleženec delavnice je odgovoren za svojo varnost in svoja dejanja. Obvezna je uporaba kolesarske čelade, dolžni pa ste tudi  poskrbeti  za varno in tehnično brezhibno kolo. KD Zverinice skrbi za vodenje po izbrani trasi in organizacijo delavnice, NE prevzema pa odgovornosti za kakršnokoli osebno poškodbo ali poškodbo lastnine. Ko bomo vozili skupaj, se bomo obnašali primerno in ne bomo namerno uničevali narave ali ogrožali pohodnikov in drugih kolesarjev. Kolesari v skladu s svojimi zmogljivostmi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja