Za nami je tretja (menda že klasična) izvedba največjega dolenjskega gorsko kolesarskega tekmovanja. Pod in na Gorjancih je v nedeljo vijugalo (menda smo proge letos resno “zakljukali”) več kot 170 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Nemčije in Južne Afrike (da, prav ste prebrali). Obstoječim progam smo dodali dve novi in s tem presenetili marsikaterega tekmovalca. Ob velikem številu tekmovalcev se je na na prizorišču in ob progi zbralo še nekajkrat toliko staršev, navijačev in drugih MTB navdušencev.

Na bolj in manj zaprtih delih prog, tehnično zahtevnih ovinkih in spustih, ter naravno speljanih poteh se je najbolje znašel večini nepoznani Keira Duncan (SOUT) iz Južne Afrike, ki je v elitni konkurenci na štirih etapah spusta drugouvrščenega Miho Smrdela prehitel za dobrih 14 sekund. Organizator je želel zagotoviti enake pogoje za vse tekmovalce, tako tudi tekmovalci domačega kluba KD Zverinice do zadnjega niso poznali poteka vseh etap. Kljub temu so pokazali veliko mero tehničnega znanja, kolesarske spretnosti in fizične pripravljenosti in se v svojih kategorijah odlično odrezali.

Marko Fink (KD Zverinice) je v kategoriji Master 1 pokazal, kaj pomenijo izkušnje in se na domači dirki povzpel čisto na vrh razpredelnice.

V kategoriji U19 (starejši mladinci) je hitro dirkanje in sproščenost prikazala mladi Tilen Zupan (KD Zverinice), ter se uvrstil na odlično 3. mesto.

Pogumno in napadalno se je prog na kratki trasi lotil, tudi edini predstavni KD Zverinice v kategoriji dečkov do 15 let (Jon Pepelnik), ter na koncu zasedel 28 mesto.

Iskreno hvala vsem podpornikom, udeležencem, obiskovalcem in sodelujočim za izjemen dogodek. Posebna zahvala in pohvala pa velja vsem članom KD Zverinice, ter ostalim simpatizerjem, ki ste s svojo nesebično in prostovoljno pomočjo pripomogli, k tekmovalnemu in organizacijskemu uspehu dogodka.

Rezultati

Rezultati (Kategorije)

Rezultati: Dolga (skupno)

Rezultati: Kratka (skupno)

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja