Zverinice zopet orjemo ledino in ustvarjamo novo gorsko-kolesarsko zgodbo – predstavljamo vam najboljši MTB zaključek poletja! S pomočjo izkušenih gorsko-kolesarskih učiteljev vas bomo popeljali na zabaven, dogajanja poln in pester 3-dnevni MTB kamp, kjer boste spoznali gorjanske traile in uživali v vsakodnevnih kolesarskih vragolijah.

Naša želja je, da mladim omogočimo kvaliteten čas v naravi brez mobilnih naprav in jih naučimo varnih gorsko-kolesarskih tehnik. Aktivnejše preživljanje počitnic bomo obogatili z vodnimi igrami in mnogimi ostalimi družabnimi dejavnostmi.

Lokacija

Gorjanci, najbolj znana zelena pokrajina dolenjskega pogorja. Lepote tega prečudovitega hribovja lahko najdete v drobnih podgorjanskih vasicah, vinogradih, zelenih pašnikih in umetelnih kozolcih. Gozdovi so polni bajk in povesti, o katerih se je razpisal slovenski pisatelj Janez Trdina.

Gorjanci ponujajo kolesarske poti različnih zahtevnosti (od zelo lahkih do težkih), ki bodo letos gostile tudi največje državno kolesarsko tekmovanje v enduro disciplini. Traili, po katerih so vozili že vsi najboljši slovenski in mnogi tuji gorski kolesarji, so idealni za učenje od čistih osnov gorskega kolesarjenja, pa vse do “piljenja” zahtevnejših tehnik (odpiranje linij, zavoji, vožnja čez korenine in kompresije…).

Program

Udeleženci bodo nameščeni v Lovskem domu Dule, ki se nahaja pod Gorjanci. Prostor je kot nalašč primeren za izvedbo različnih dejavnosti kot so tehnične igre, tekmovanje v vijuganju, plezanje po vrvi,… Ostale aktivnosti bomo izvajali na prelepih pobočjih pod Trdinovim vrhom.

V okviru kampa bodo poleg vseh športnih aktivnosti spoznali tudi osnove prve pomoči in servisiranja kolesa. Za sproščen zaključek dneva bomo večere preživljali ob tabornem ognju in zraven kaj dobrega spekli.

Zadnji dan se bodo mladinci in mladinke pomerili na krajšem delu traila in pokazali kdo je najbolje osvojil tehnike gorskega kolesarstva. Po tekmi pa sledi še podelitev priznanj in zaključni piknik s starši.

Pogoji za udeležbo

Starost: kolesarski kamp je namenjen fantom in dekletom od 10. do 16. leta starosti (minimalno število prijav je 15 oseb)

Oprema: udeleženci morajo imeti tehnično izpravno gorsko kolo s profiliranimi gumami, čelado in dolge rokavice. Zaželeno je, da imajo udeleženci tudi ostalo zaščitno opremo (kolenčniki, komolčniki in ščitnik za hrbet)

Osnovni podatki

Datum: 30. 8. – 1. 9. 2024

Cena: 199 € na osebo* (ob prijavi vsaj 15 oseb)

Cena vključuje:

• spanje v lovskem domu
  • hrana (zajtrk, kosilo in večerja (ob tabornem ognju))
  • nezgodno zavarovanje udeležencev
  • shuttle po gorjanskih trailih
  • spremstvo izkušenih gorsko-kolesarskih učiteljev
  • učenje tekom kampa
  • stroške organizacije
  • fotografije
  • zaključni piknik ob skupnem druženju
  • darilo ob zaključku

Zverinice se že veselimo vaše udeležbe!

Dodatne informacije dobite na [email protected].

* krajanom Gabrja in Jugorja ob prijavi priznamo 20% popust

Prijavnica

Podatki o udeležencu

Ime in priimek