Na lepo aprilsko nedeljsko popoldne se nas je zbrala pisana druščina 25 gorskih kolesarjev. Prišli smo od daleč in blizu (Krško, Kočevje, …) in se starostno razporedili v skoraj pol stoletja. Nekateri so status “nedeljska tura” vzeli bolj resno in prišli z električnimi kolesi, spet drugi smo brcali klasično “na žgance”. Glavni vodnik Marjan @Padalc nas je po kratki uvodni predstavitvi zapeljal na krasne enoslednice (človek ne bi verjel, da se tako lepe potke nahajajo tako blizu mesta.

Malo gor, malo dol, večinoma po pravljičnem gozdu, nekaj med travniki in hišami, predvsem pa skoraj nič po asfaltu, smo v dobri uri in pol priromali v osrčje “Pudgurja”. Ob že tako scenski poti in super skupinskem “vajbu” nas je vodnik na vmesnem postanku presenetil in pripravil ogled enega redkih in zagotovo lepše obnovljenih še delujočih vodnih mlinov na Slovenskem (Brulčev mlin iz leta 1777).

Po obratu v “Pudgurju” nas je pot po enoslednicah, vlakah, gozdnih in poljskih poteh vodila mimo Velikega Slatnika nazaj do naše izhodiščne točke v Gotni vasi.

Vse pohvale glavnemu vodniku za odlično izpeljano turo, ki jo je vredno ponoviti. Zahvala vsem udeležencem za sodelovanje, skupinski “vajb” in potrpežljivost, kljub precej nehomogeni skupini.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja