Društvo

Kako se je vse skupaj začelo?

Ime se je zgodilo na predsezonskih pripravah v Novigradu. Dolenjska druščina, ki je takrat večinoma vozila cestake, se je mudila v hotelu, ki ga je je sicer imel zakupljenega Elektro Primorska. Hotelirji so hitro uvideli, da nismo Primorci in so spraševali: “Pa koji ste vi, ako niste Elektro Primorska, da znamo ime?” Zvone: “Ma mi smo Zverinice.” In ime se je prijelo.

Kasneje je ekipa ustanavljala društvo in takoj je bila ideja za ime Zverinice. Pa je Marč popizdu: “Pa, ne me zajebavat, jebela! Kake Zverinice?! Butasto! Če to vtipkaš v Google, ti najde ___.” A smeh je pol zdravja in tako smo leta 2013 registrirali Kolesarsko društvo Zverinice.

Sprva smo več vozili cestno kolo, a kaj hitro je začelo prednjačiti gorsko, podlaga pa je postajala vse mehkejša ter vse ožja (enoslednice).

Začetna peterica kolesarjev je z nič hudega slutečimi objavami slik na Facebooku privabila vse več dolenjskih kolesarjev na skupne vožnje, sedaj pa ima društvo že preko 60 članov.

Za kaj gre?

Naša osnovna filozofija je druženje na kolesu. Znamka kolesa, način vožnje, barva čelade ali kako hitro morda odpelješ določen odsek, nas ne obremenjuje. Radi brcamo dvokolesnike in to je, kar nas iskreno veseli, ter ohranja otroka v nas.

Vizija

Kljub veliki pripadnosti gorskemu kolesarstvu, je naš namen in vizija spodbujati ljudi k različnim oblikam športnih dejavnosti, torej k skrbi za zdravo telo, ter širiti ponudbo športnih aktivnosti, kjer se združijo šport, prijetna družba in sprostitev.

Cilji

Naš cilj je, da bi s svojim zgledom in pozitivnim odnosom do športa, širili popularnost športa pri vseh, še posebno mladih. Med drugimi, je naš cilj tudi medsebojno spoznavanje, druženje, spremljanje in seznanjanje članov z dogodki in aktivnostmi na področju gorskega kolesarjenja, s ciljem kvalitetnega preživljanja prostega časa.