Društvo

Kdo smo?

Ime se je zgodilo na predsezonskih pripravah v Novigradu. Dolenjska druščina, ki je takrat večinoma vozila cestake, se je mudila v hotelu, ki ga je je sicer imel zakupljenega Elektro Primorska. Hotelirji so hitro uvideli, da nismo Primorci in so spraševali: “Pa koji ste vi, ako niste Elektro Primorska, da znamo ime?” Zvone: “Ma mi smo Zverinice.” In ime se je prijelo.

Kasneje je ekipa ustanavljala društvo in takoj je bila ideja za ime Zverinice. Pa je Marč popizdu: “Pa, ne me zajebavat, jebela! Kake Zverinice?! Butasto! Če to vtipkaš v Google, ti najde ___.” A smeh je pol zdravja in tako smo leta 2013 registrirali Kolesarsko društvo Zverinice.

Sprva smo več vozili cestno kolo, a kaj hitro je začelo prednjačiti gorsko, podlaga pa je postajala vse mehkejša ter vse ožja (enoslednice).

Začetna peterica kolesarjev je z nič hudega slutečimi objavami slik na Facebooku privabila vse več dolenjskih kolesarjev na skupne vožnje, sedaj pa ima društvo že preko 60 članov.

Za kaj gre?

Naša osnovna filozofija je druženje na kolesu. Znamka kolesa, način vožnje, barva čelade ali kako hitro morda odpelješ določen odsek, nas ne obremenjuje. Radi brcamo dvokolesnike in to je, kar nas iskreno veseli ter ohranja otroka v nas.

Podpirajo nas:

logo_as