Donacija od dela dohodnine

Vsako leto je potrebno premisliti in se odločiti, kateri nevladni organizaciji boste namenili del od odmere dohodnine. Škoda bi bilo, da ne bi izkoristili možnosti in in do 1,0 % od odmere dohodnine namenili upravičencem do donacij, med katerimi je tudi Kolesarsko društvo Zverinice.

Denar, ki bi sicer ostal v državnem proračunu, tako lahko namenite nam, mi pa bomo lahko še naprej izvajali naše poslanstvo.

Kakšen je postopek?

Zavezanci za dohodnino, ki se še niste odločili, kateri nevladni organizaciji boste namenili del od odmere dohodnine, morate izpolniti poseben obrazec in ga poslati na davčni urad do konca decembra za tekoče leto ali pa obrazec oddate preko eDavkov.

Enako morate storiti vsi, ki ste upravičenca do donacij že določili v preteklih letih, pa ga želite sedaj spremeniti.

Če želite del od odmere dohodnine nameniti KD Zverinice:

  1. PDF obrazec

V spodnji obrazec vpišete svoje podatke in se podpišete.

  1. Pošljite obrazec na KD Zverinice

Obrazec lahko oddate tudi enemu od naših članov oz. članic. Vse zbrane obrazce bomo v vašem imenu posredovali na ustrezen davčni urad.

Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije

  1. eDavki
Del dohodnine lahko KD Zverinice namenite tudi preko portala eDavki.
  1. Po prijavi v meniju na levi strani izberete “Podatki o zavezancu > Namenitev dela dohodnine.
  2. S klikom na povezavo tudi znotraj glavnega okna izberete “Namenitev dela dohodnine”.
  3. Izberete gumb “Dodaj vrstico“, v polje “Davčna številka – Ime oziroma naziv upravičenca” vpišete številko 17411475 in s spustnega menija izberete “17411475 – REKREATIVNO KOLESARSKO DRUŠTVO ZVERINICE“, v polju “Odstotek” pa s spustnega seznama izberite odstotek dohodnine, ki ga želite nameniti našemu društvu (npr. “1”)
  4. Izberete gumb “Oddaj vlogo