Prvi tedni meseca junija, so bili v kolesarskem društvu Zverinice zaznamovani z intenzivnimi pripravami na dirko v gorskem kolesarjenju, serije SloEnduro. Največ fizičnega dela se je nanašalo na pripravo prog, ki so speljane skozi gozdove Gorjancev. Ob petkovem označevanju proge je kazalo na zelo zahtevno tekmo, saj je bil teren, zaradi skoraj vsakodnevnih padavin do dobra razmočen in masten. Razmere so se do nedelje zelo izboljšale, vendar je bila dirka, kljub temu ena zahtevnejših. V nedeljo se je zbralo 184 tekmovalcev, ki so se pomerili v 14 kategorijah.
Prizorišče na Dulah v Gabrju je bilo zopet v duhu gorskih kolesarjev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Italije. Kategorija do 13 let se je pomerila na eni progi, kategorija do 17 let na treh progah, odrasle kategorije pa na 4 etapah.
Sončno vreme in poletne temperature so poskrbele odlično vzdušje med tekmovalci in seveda gledalci, ki so intenzivno spremljali boje ob progah. Zadnji tekmovalec je štartal ob 16:10 uri, na koncu pa je ura najboljšemu pokazala na skupni čas spustov 11 minut in 35 sekund (uvrstitve po kategorijah v ločeni priponki) Zahvaljujmo se vsem podpornikom, sponzorjem in vsakomur, ki je kakorkoli pripomogel k izvedbi dirke Gorjanci 2022.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja